Candidata Partidului politic “ȘOR” la funcția de primar de Bălți, Marina Tauber, a comentat Hotărârea Curții de Apel Bălți privind excluderea ei din cursa electorală. Ea declarat că a fost comis un abuz asupra justiției și a acuzat-o pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, de imixtiune în actul justiției.

“Astăzi s-a produs un colaps al justiției și cel mai grav ce a putut să facă actuala conducere a Republicii Moldova. PAS a venit la putere sub pretextul de a face ceva pentru țara asta. Mă refer, în primul rând, la Maia Sandu, care atâta a promis, a vorbit despre valori. Ce a făcut? A distrus țara, a distrus speranțele celor care au ales-o și a distrus viața și speranțele locuitorilor din orașul Bălți. Eu, împreună cu echipa mea, am venit aici ca să creăm și să transformăm orașul Bălți într-un oraș de vis. Și noi știm că, în cele din urmă, vom reuși asta”.

Marina Tauber a anunțat că va contesta hotărârea Curții de Apel Bălți și a dat asigurări că va face tot posibilul ca magistrații care au decis excluderea ei din cursa electorală și președinta țării să răspundă în fața legii.

“Noi vom contesta această decizie, dar e dureros ceea ce au făcut judecătorii. Eu nu știu cum se vor uita ei în ochii oamenilor. Dorel Musteață, Ion Talpă și Saulenco – voi sunteți niște nemernici. Asta vor spune despre voi locuitorii orașului Bălți și veți suporta consecințele. Ați uitat că în viața plătești pentru ce faci. Noi vom face tot posibilul ca Maia Sandu, Ion Talpă, Dorel Musteață și Saulenco să ajungă la închisoare și să simțiți pe pielea voastră cum este să vi se fure speranțele. Și sunt sigură că toți judecătorii care au contribuit la anularea turului II la alegerilor din Bălți vor răspunde pentru deciziile lor. Oameni buni, voi pe cine mințiți? Candidatul pentru care a votat 48% să-l scoți din cursă pentru niște pateuri? Așa ceva țara noastră încă nu a văzut. Asta vorbește despre faptul că vă este frică de noi”.

Marina Tauber a atenționat că din ziua de 5 decembrie începe colapsul guvernării PAS.

“Maia Sandu eu înțeleg din ce cauză nu vă plac. Dar nu mă invidiați. Dacă ați fi fost mai bună, dacă ați fi iubit viața și pe cetățenii Moldovei, credeți-mă, în viața Dumneavoastră totul ar fi fost bine. Dumneavoastră acum călcați în picioare ceea ce vor locuitorii orașului Bălți. Bălțenii și-au ales primarul și nu poate nici președintele, nici CEC, nici Judecătoria să se opună. De aceea noi vom lupta ca să reparăm ce ați distrus, noi vom conduce orașul Bălți. Iar din această zi, vă spun cu certitudine, a început demontarea actualei conduceri a țării, care a cultivat încrederea cetățenilor, dar nu a reușit să o păstreze”.

Articolul precedentTurul doi al alegerilor pentru primăria de la Bălți a fost suspendat
Articolul următorCine este baronul contrabandei de alcool, protejat de sistemul corupt din Republica Moldova?