Marea Britanie a aprobat miercuri utilizarea vaccinului antiCovid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca, devenind prima țară din lume care dă undă verde acestui vaccin, anunță BBC News.

 “Guvernul a acceptat astăzi recomandarea Agenției Medicamentului de a autoriza utilizarea vaccinului antiCovid-19 dezvoltat de Oxford University/AstraZeneca’s COVID-19” a anunțat ministerul sănătății.

”Este un triumf al științei britanice”, a reacționat și premierul Boris Johnson, citat de Reuters. “Este o veste cu-adevărat fantastică faptul că vaccinul Oxford-AstraZeneca a fost aprobat pentru utilizare. Un triumf al științei britanice”, a susținut Johnson.

Aprobarea de către autoritatea de reglementare a medicamentelor înseamnă că vaccinul este atât sigur cât și eficient.

Vaccinul Oxford-AstraZeneca a fost conceput în primele luni ale anului 2020, testat pe primul voluntar în aprilie și de atunci a trecut prin studii clinice la scară largă care au implicat mii de oameni.

Vaccinul Oxford-AstraZeneca era aşteptat cu nerăbdare, deoarece este relativ ieftin şi nu trebuie păstrat la temperaturi la fel de scăzute ca cel de la Pfizer- BioNTech, de exemplu, depozitat la -70 grade.

 

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentOMS și UE donează echipamente în valoare de 1.000.000 de euro spitalelor din Republica Moldova
Articolul următorAcțiuni ale polițiștilor în această seară în zona centrelor comerciale din mai multe orașe. Oamenii legii vizează prevenirea și combaterea COVID-19