”Revenirea limbii române la statutul de limbă oficială în Republica Moldova este o normalitate istorică şi trebuie să se întâmple cât mai repede”, susţine președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu. Liderul PSD i-a transmis, miercuri, premierului Republicii Moldova Dorin Recean, aflat în vizită oficială în România, felicitări pentru susţinerea iniţiativei ca limba română să revină în toate actele oficiale ale Republicii Moldova, inclusiv în Constituţie.

“Revenirea limbii române la statutul de limbă oficială în Republica Moldova este o normalitate istorică și trebuie să se întâmple cât mai repede! Sintagme precum ”limbă de stat”, ”limbă oficială” sau ”limbă maternă” sunt niște anomalii! 

L-am felicitat astăzi pe prim-ministrul Dorin Recean pentru susținerea inițiativei ca limba română să revină în toate actele oficiale ale Republicii Moldova, inclusiv în Constituție”, a afirmat Ciolacu, într-o postare pe Facebook. 

Președintele Camerei Deputaților spune că i-a transmis premierului de la Chișinău rezultatele recentei vizite pe care a făcut-o în Azerbaidjan.

“Vom asigura o parte din necesarul de consum de gaze pentru Republica Moldova prin intermediul contractului de import de gaze azere. 

Mai mult, la nivelul Parlamentului, îmi doresc să înființăm rapid o subcomisie care să ajute autoritățile de la Chișinău cu transpunerea legislației potrivit standardelor europene.

Obiectivul nostru comun rămâne integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, iar autoritățile de la București vor sprijini, fără rezerve și cu toată expertiza, Guvernul și administrația de la Chișinău”, a arătat social-democratul.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentNicolae Ciucă: Asistăm la tot mai multe încercări de destabilizare a Republicii Moldova
Articolul următorLimba română a devenit limba oficială în Republica Moldova