Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, vine, joi, în România și va avea o întâlnire cu omologul român, Klaus Iohannis. 

Maia Sandu vine în România la invitația lui Klaus Iohannis, informează Administrația Prezidențială. 

“Consultările politice ale Președinților Klaus Iohannis și Maia Sandu se înscriu în cadrul cuprinzător al cooperării strânse în plan bilateral și european, precum și al susținerii clare și ferme a României pentru Republica Moldova și pentru reziliența sa”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale. 

Cei doi lideri vor discuta despre proiectele comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educație sau societate informațională, cu accent pe inițiativele menite să conecteze Republica Moldova cu spațiul Uniunii Europene, cu beneficii reale și concrete pentru cetățenii Republicii Moldova, a mai transmis Administrația Prezidențială. 

“Vor fi discutate, totodată, stadiul și sprijinul României privind parcursul european al Republicii Moldova. De asemenea, cei doi Președinți vor avea un schimb de opinii privind provocările de securitate, precum și modalitățile de gestionare a efectelor economice, sociale și umanitare ale agresiunii Rusiei în Ucraina”, se punctează în comunicat. 

 

Sursa: Mediafax

Articolul precedentVladimir Putin: Înfrângerea noastră este imposibilă
Articolul următorMaia Sandu, declarații după întâlnirea cu Klaus Iohannis la Cotroceni: “Sângele apă nu se face! Suntem tot mai aproape de România”