Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit la Bruxelles cu procurorul şef al Parchetului European, Laura Codruţa Kovesi. Preşedintele moldovean a dezvăluit faptul că vrea să colaboreze cu instituţia europeană pentru a impulsiona reformele din sistemul justiţiei în Republica Moldova.

”Am avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Laura Codruța Kovesi, Procuror-șef al Parchetului European. Am discutat despre nevoia de a impulsiona reformele din sistemul justiției în Republica Moldova.

De asemenea, ne-am manifestat interesul reciproc de a stabili o relație de colaborare între Parchetul European și instituțiile de combatere a corupției din Republica Moldova. Este un prim pas pentru a iniția și a desfășura activități comune în ceea ce privește combaterea contrabandei și a spălării de bani”, a anunțat Maia Sandu pe Facebook.

Astăzi, 18 ianuarie, președintele va avea întrevederi cu oficiali de rang înalt din cadrul instituțiilor Uniunii Europene, cu președintele consiliului European, președinta comisiei europene, dar și mai mulți comisari. 

Marti, Sandu va avea întrevederi cu premierul Belgiei, regele Philip al Belgiei și Președintele Parlamentului European.

 

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 139. Baza de date secretă despre OZN-uri. Dosarele X, varianta de Vaslui
Articolul următorOpozantul rus Alexei Navalnîi a fost arestat duminică seara, la aterizarea într-un aeroport din Moscova