Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate la prezidențiale, Maia Sandu, a anunțat că nu va mai participa la dezbateri electorale cu Igor Dodon, candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor, informează Radio Chișinău.

Anterior, aceasta a declarat că va participa la o singură dezbatere, pe teren neutru, și echipele celor doi au și discutat referitor la organizarea acesteia. Maia Sandu a declarat astăzi, în cadrul unui briefing, că Igor Dodon ”toarnă minciuni”, amenință primari și funcționari publici, învrăjbește societatea și seamănă ură.

”Cu asemenea personaj nu ai avem ce discuta. Să se bălăcească de unul singur în glodul în care a coborât. Singurele dezbateri pe care le mai poate avea sunt cele cu procurorii – despre actele de corupție, schemele în care este implicat, trădarea de țară și vestitul ”kuliok”. După alegeri voi cere insistent ca să fie anchetat pentru toate abuzurile pe care le-a comis”, a declarat Maia Sandu.

Ea a mai făcut public un plan cu primele 10 acțiuni de combatere a sărăciei, pe care le va aplica, în cazul când va câștiga alegerile prezidențiale. Candidata PAS a promis reducerea cheltuielilor administrației prezidențiale și lichidarea unor funcții inutile, identificarea unor soluții legale pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor legislative anticipate, scoaterea Republicii Moldova din izolarea internațională și atragerea de fonduri de la partenerii internaționali, pentru susținerea populației sărace, a micilor întreprinzători și a afacerilor afectate de pandemia de Covid-19.

Maia Sandu susține că va construi relații bune cu Federația Rusă, bazate pe interesele naționale ale Republicii Moldova și că va insista pe investigarea eficientă a furtului miliardului și a dosarului spălării de bani proveniți din Rusia. De asemenea, va reveni la proiectul de ”curățare” a sistemului de justiție, pe care l-a propus în perioada când era prim-ministru.

Sursa: Realitatea din Moldova

Articolul precedent100% TU DECIZI! Sebastian Moise, deputatul intermediar de terenuri de la PMP
Articolul următorCoronavirus UPDATE: 3.240 cazuri noi şi 130 decese | RAPORT pe judeţe