Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut joi o întrevedere cu ambasadorul Rusiei la Chişinău, Oleg Vasneţov, în timpul căreia a discutat despre situaţia epidemiologică şi despre un acces mai rapid la vaccinul rusesc Sputnik V.

”Azi am avut o întrevedere cu domnul Oleg Vasnețov, Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova. Am discutat despre situația epidemiologică și evoluțiile din țara noastră. Subiectul prioritar acum este asigurarea accesului la vaccin eficient de cât mai multe tipuri pentru cetățenii noștri. Am accentuat, din nou, ca și în celelalte discuții avute, că ne dorim să obținem ajutor din partea Federației Ruse pentru acces mai rapid la vaccinul Sputnik V, având în vedere necesitatea de a accelera procesul de vaccinare. Cu cât mai repede asigurăm accesul populației la vaccin anti-Covid-19, cu atât mai repede avem șansa să revenim la normalitate și să salvăm viețile celor dragi.”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit autorităţilor de la Chişinău, Republica Moldova ar avea nevoie de circa 4,8 milioane de doze pentru a imuniza aproximativ 70% din populaţie.

La ora actuală, Republica Moldova a autorizat mai multe vaccinuri, printre care serul rusesc Sputnik V. De asemenea, au fost demarate discuţii cu companiile americane Johnson&Johnson şi Pfizer, relatează Agerpres.

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentCornelia Catanga A MURIT. Cântăreața, răpusă de COVID-19, în spital
Articolul următorRomânia trimite în Republica Moldova încă 50.400 de doze de vaccin anti-COVID