Vadim Krasnoselski a fost reales în funcția de “președinte” al regiunii transnistrene, în urma alegerilor prezidențiale ilegale desfășurate pe 12 decembrie.  El a fost susținut de către 79% dintre alegători.

Contracandidatul său Serghei Pînzari a acumulat 11,8%. La urne s-a prezentat doar 35,2 la sută dintre locuitorii din Transnistria cu drept de vot. Vadim Krasnoselski a fost ales pentru prima dată șeful regiunii la alegerile din 11 decembrie, 2016. Atunci a obținut 62,23% din voturi. 

Biroul de reintegrare de la Chișinău a anunțat anterior că alegerile din Transnistria sunt ilegale și a îndemnat partenerii internaționali să se abțină de la orice interacțiune cu exponenții Tiraspolului pe acest subiect. 

„Asemenea acțiuni vor fi considerate drept sfidare la adresa suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, precum și ar putea avea un impact contraproductiv asupra procesului de reglementare transnistreană”, este menționat într-o declarație difuzată de Biroul de reintegrare de la Chişinău.

Articolul precedentUnde se ascunde fugarul Vladimir Andronachi, partenerul de afaceri al lui Ilan Șor și prietenul lui Vlad Plahotniuc
Articolul următorOMS: Anticorpii persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 nu sunt suficienți pentru a combate noua tulpină a virusului Omicron