Natalia Gavrilița, și-a prezentat echipa alături de care urmează să se prezinte în Parlament pentru a cere vot de încredere. Printre miniștrii propuși se numără mai mulți actuali consilieri prezidențiale, dar și deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate, vicepreședinte al căruia este candidata desemnată, transmite IPN.

Natalia Gavrilița este vicepreședinta Partidului Acțiune și Solidaritate. În 2019, a fost ministra Finanțelor în guvernul condus de Maia Sandu. În perioada 2015–2019, a fost director general al Fondului Global pentru Inovare. A activat ca secretar de stat al Ministerului Educației, în perioada 2013-2015. A mai deținut funcția de șefă a Departamentului politici și dezvoltare macroeconomică în cadrul Ministerului Economiei și Comerțului și șefă a Departamentului politici și coordonarea asistenței externe din cadrul Cancelariei de Stat. Pe parcursul carierei sale a activat ca expertă internațională pentru Banca Mondială, UNICEF și alte organizații internaționale. Natalia Gavrilița este licențiată în drept internațional și are un masterat în politici publice la Școala de Guvernare J.F. Kennedy a Universității Harvard. Este căsătorită și are un copil.

Ministrul Justiţiei – deputatul PAS Sergiu Litvinenco;

Ministrul de Externe – deputatul PAS Mihai Popşoi;

Ministrul pentru Reintegrarea ţării – fostul liderul PLDM Viorel Ciubotaru;

Ministrul Finanţelor – Rozalina Albu, expert în administrare, buget şi consultanţă financiară;

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale – Ion Luca; 

Ministra Sănătăţii – consilierul prezidenţial Ala Nemerenco, ex-ministru al Sănătăţii în Guvernul Maiei Sandu; 

Ministrul Apărării – Anatolie Nosatîi, militar cu experienţă de peste 30 de ani în Armata Naţională şi structuri militare internaţionale;

Ministrul de Interne – consilierul prezidenţial Ana Revenco;

Ministrul Economiei – consilierul prezidenţial Andrei Spînu;

Ministrul Educaţiei – Anatolie Topală. Actualmente este secretarul general al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării. 

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova