Un bărbat de 65 de ani, din Mediaş, judeţul Sibiu, a murit, vineri, aşteptând să se elibereze un pat de terapie intensivă, anunță MEDIAFAX.

Omul avea multe comorbidităţi, a fost pus pe oxigen de medicii de la Spitalul Municipal, însă, în cele din urmă organismul său a cedat.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Gabriel Budescu, a declarat, vineri seara, pentru MEDIAFAX, că medicii de la Spitalul Municipal Mediaş au făcut tot ce s-a putut pentru acest pacient, însă, din păcate, în cele din urmă a fost declarat decesul. Spitalul din Mediaş nu are terapie intensivă pentru bolnavii COVID-19, aici urmând ca, de luni, să fie instalate două sau trei posturi.

Pacientul a fost pus pe oxigen. Nu a fost intubat, dar a fost pus pe oxigen. A avut mai multe comorbidităţi, cardiopatie ischemică, diabet. A decedat. I s-au acordat toate îngrijirile, a avut oxigen, doar că nu a fost intubat. La Mediaş nu se putea intuba, pentru că secţia de Terapie Intensivă este pentru ceilalţi pacienţi, care veneau din secţii unde au fost operaţi. Erau oricum posturile (de ATI – n.r.) ocupate. Aici (la Spitalul Mediaş – n.r.) nu este Terapie Intensivă pentru COVID. Vor pregăti, începând de luni, 2 sau 3 posturi de Terapie la Spitalul Municipal”, a declarat, Budescu.

Întrebat dacă s-a încercat transferul acestui pacient în alt spital unde ar fi putut fi găsit un post de ATI, Budescu a spus că în Ardeal nu mai există această posibilitate, toate paturile ATI fiind ocupate.

Este plin de pacienţi care doresc să meargă la ATI (…) câte 3 – 4 – 5 – 7… nicăieri nu există posibilitatea. Sau cel puţin în Ardeal nu există posibilitatea aceasta. Dar să ştiţi că şi pacienţii intubaţi îşi pot pierde viaţa, pentru că este o luptă”, a mai spus Budescu.

MEDIAFAX

Articolul precedentPeste 98% dintre bolnavii infectati cu SARS-CoV-2 internati la Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Cluj Napoca au fost vindecati
Articolul următor4.761 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV-2 și 73 de decese!