Klaus Iohannis a vorbit, vineri seara, la Silicon Valley, despre amenințările lui Putin cu arme nucleare. Acesta spune că România, ca parte a NATO, este pregătită pentru orice scenariu.

„Respingem cu fermitate acest narativ care a fost prezentat și cred că este de la sine înțeles să corectăm aceste mesaje. Nu își dorește nimeni acest război în afară de Rusia. O amenințare cu arme nucleare, mai mult sau mai puțin, împoriva Europei este absolut inacceptabilă.

Nu putem să tratăm cu ușurință aceste amenințări. România, ca parte a NATO, este pregătită pentru orice scenariu. Dar nu ne dorim orice scenariu, ci retragerea Rusiei din Ucraina și negocieri de pace.

Este o situație foarte tensionată și noi, care avem cea mai lungă graniță cu Ucraina, suntem evident într-o poziție specială, dar suntem pregătiți să facem față oricărui scenariu”, a spus Klaus Iohannis.

„Acest război produce crize, dificultăți și trebuie să le facem față”, a mai spus Iohannis.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPreședintele Iohannis: ”În România şi în Republica Moldova, teatrul şi actorii au fost întrupare şi expresie ale libertăţii”
Articolul următorProteste în Rusia – Aproape 1.500 de persoane au fost reținute – Peste 8.500 de ruși au părăsit țara doar sâmbătă prin Finlanda, pe cale terestră