Puțină istorie nu strică, fiind conștienți, mai ales, că mai devreme sau mai târziu, trecutul te prinde din urmă.

În îndepărtații (și nu prea) ani \”50, Partidul Comunist, în epoca lui Stalin, recrutează noii ofițeri pentru Armata Populară. Oameni cu doar câteva clase mai mult decât trenul ajung până la gradul de Colonel sau chiar General.

Prin anii \”70, se fac aranjamente ca aceștia să aibă liceul. Unul dintre aceștia, pilot, pe numele lui Valeriu Toma, devine pilotul lui Gheorghiu Dej și mai apoi al lui Ceaușescu… Iese la pensie în jurul anului 1984. Interesant este că Valeriu a refuzat (!) să facă liceul, fiind printre puținii care au ieșit cu doar 7 clase… Semn clar că era un om cu influență în sistem…

Nu mai este un secret pentru nimeni: acești piloți conlucrau direct și nemijlocit cu Securitatea.

Anii au trecut și, la un moment dat, a venit vremea ca unchiul să-și plaseze nepotul în poziția, confortabilă, de altfel, de psiholog la Institutul de Medicină al Aviației, din Cadrul Spitalului Militar Central București.

Acolo, Mircea, nepotul lui Valeriu Toma, a lucrat ca psiholog 10 ani, timp în care a testat psihologic piloții militari, dar și pe cei civili de la TAROM.

Mircea Toma, urmărit de “coincidențe stranii”

Mircea Toma, cel pe care-l știm cu toții, s-a născut în decembrie 1952, ca și Mircea Toma, fiul bolșevicului Sorin Toma Moscovici, redactorul-șef de la Scînteia care dicta în oficiosul PCR condămnarile la moarte ale intelectualilor de dreapta.

Mircea Toma, oengistul-șef, și-a terminat facultatea în 1975, în același an în care Mircea Toma din fișa Securității făcută publică de site-ul ziaristionline.ro emigra în Israel. Ce se mai poate spune? Biografii în cerneală simpatică…

http://www.ziaristionline.ro/2010/12/23/mircea-toma-in-dosarul-de-la-securitate-al-lui-sorin-toma-moscovici-seful-scinteii/

Imagine

Imagine
Cine este, de fapt, Mircea Toma? Câinele de pază al audiovizualului

Mircea Toma este departe de a fi un „om nou în politică”. Înainte de 1989, a fost psiholog într-un centru pentru care Securitatea avea o atenție aparte după ce se specializase în Israel pe banii Securității, după cum o relevă documentele discutate pe larg într-o anchetă jurnalistică din 2010.  http://www.ziaristionline.ro/2010/12/23/mircea-toma-in-dosarul-de-la-securitate-al-lui-sorin-toma-moscovici-seful-scinteii/

În anul 2013, Mircea Toma era vârful de lance al ofensivei ”corectitudinii politice” în România atrăgând atenția oricui voia să audă (și mai ales oricui nu voia să audă) asupra oricărei abateri de la rigidul „cod” al neo-Stângii.

În ianuarie 2013, organizația Activewatch trăgea de urechi neasumat ziarul ProSport pentru „homofobie” deoarece cotidianul sportiv avusese neobrăzarea să publice onest o anchetă jurnalistică ce arăta grave abuzuri lesbiene comise împotriva unor minore în cadrul clubului de handbal Rapid București. Pentru Mircea Toma și Activewatch, faptul că fete minore erau hărțuite sexual de alte fete (minore și majore) sau faptul că în cluburile sportive cu minore au loc orgii cu lesbiene și beții crunte… astea nu erau importante și nu reprezentau un interes. Important era să nu fie jignită „comunitatea/minoritatea” lesbiană din România!

Din fericire, ziarul ProSport nu s-a lăsat intimidat de falsa societate civilă și activismul de carton bine remunerat cu bani europeni al lui Mircea Toma.

Acesta este doar unul din multele cazuri de derapaj ale deontologului Mircea.

Din 2021, Mircea Toma este membru CNA. O fi bine? O fi rău?

Ședință cu scântei la CNA – spitirele s-au încins după propunerea aberantă a lui Mircea Toma

Detalii incredibile ies la iveală din ședința de ieri de la CNA, când a fost luată în discuție o emisiune a jurnalistului Radu Moraru – Nașul. Valentin Alexandru Jucan a propus o amendă de 30.000 de lei, Cristina Pocora – 10.000 și Monica Gubernat – somație. Membrii Consiliului au votat aplicarea somației. În acel moment, Jucan și-a ieșit din minți, a plecat din ședință val-vârtej, nu înainte să-i amenințe pe toți de față cu plângere la DNA și DIICOT, sub acuzația că ar fi corupți. Lesne de înțeles ce a urmat! Rând pe rând, și-au băgat coada între picioare, au pus capul în pământ și au făcut ce le-a dictat. Și nu conștiința!

A fost abia încălzirea! După Nașul, i-a picat cu tronc Realitatea. Aici a intervenit Mircea Toma, securizând ședința: la pauză, oengistul le-a propus membrilor CNA, în particular, să voteze toți o amendă de 100.000 de lei, propunerea urmând sa fie făcută de el, asumată. Unii au spus că nu se poate, că e foarte mult și că, pentru lucruri mult mai sensibile, Cozmin Gușă s-a procopsit cu o amendă de 50.000 de lei. Dar, cum ordinele nu se discută, ci se execută, speriați, au votat în unanimitate 40.000.

Adevăr sau provocare? Iată adevărata reformă a Consiliului Național al Audiovizualului, sub bagheta dirijorului școlit pe banii Securității.

Cristian Rizea promite si alte dezvaluiri fabuloase, in curand, pe site-ul realitateadinmoldova.md