Directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, a semnat astăzi, autorizația pentru importul a încă 5.000 de flacoane de Remdesivir, acesta fiind primul medicament autorizat în SUA și UE pentru tratamentul COVID-19.

Acest lot de Remdesivir, cu denumirea comercială Desrem, produs de compania farmaceutică Mylan, Olanda, este importat de Tetis International CO SRL și este programat să ajungă la Chișinău în perioada imediat următoare.

În Republica Moldova, preparatul Remdesivir este prevăzut în Protocolul clinic național provizoriu “Infecția cu coronavirus de tip nou”, utilizat în tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS COV-2.

Reamintim că, anterior, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat importul în premieră a circa 2 000 flacoane de Remdesivir, cu denumirea comercială Covifor.

Sursa: Realitatea din Moldova

Articolul precedentAlegătorii care se vor prezenta la secțiile de votare cu febră vor fi lăsați să voteze
Articolul următorSute de oameni au ieșit în stradă la Iași în semn de protest față de interzicerea pelerinajului și atingerea raclei cu moaște