Cea de-a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 va fi administrată și în Republica Moldova, începând de luni, 29 noiembrie. Anunțul a fost făcut de secretara de stat a Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, în cadrul unei conferințe de presă. 

A treia doză de vaccin, denumită booster, este destinată persoanelor care riscă să dezvolte complicații grave din cauza virusului SARS CoV-2. Vorbim despre pacienții cu afecțiuni ale sistemului imunitar, bolnavii oncologici aflați în tratament de chimioterapie, pacienții după transplant de organe și cei bolnavi de HIV/SIDA în orice stadiu, etc.

De asemenea, doza booster este recomandată persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, persoanelor adulte care prezintă comorbidități, angajați din domeniile sănătății, asistenței sociale, educație, interne și apărării.

În Republica Moldova, procesul de vaccinare împotriva COVID-19 a început în luna martie 2021. Până în prezent, doar aproape 26 la sută din populație a fost vaccinată cu ambele doze. 

Articolul precedentCălătoriile în Uniunea Europeana, doar pentru cei vaccinați cu doza 3! Comisia Europeană a chemat la dezbatere toate guvernele țărilor membre
Articolul următorMilitari ucraineni, dislocați la granița cu Belarus. De ce se teme Ucraina?