Israelul interzice de astăzi, 28 noiembrie, intrarea tuturor străinilor în ţară, pentru a limita răspândirea noii variante de coronavirus, Omicron. Interdicția va fi aplicată pentru o durată de 14 zile.

În acest context, guvernul israelian a decis prelungirea perioadei de carantină obligatorie pentru israelienii vaccinați care sosesc din străinătate. De asemenea, a aprobat ca serviciul de securitate internă să urmărească persoanele infectate prin intermediul tehnologiei Shin Bet – o aplicație care permite localizarea cetățenilor care au intrat în contact cu pacienții COVID.

În Israel a fost confirmat un caz de îmbolnăvire cu varianta Omicron la o persoană revenită din Malawi, iar alte șapte – sunt suspectate de infecție.

Tulpina Omicron – identificată mai întâi în Africa de Sud, și care în scurt timp a ajuns în Europa și Asia, a declanșat îngrijorare la nivel mondial. Din cauza numărului mare de mutații, aceasta se răspândește rapid și rezistă anticorpilor căpătați în urma vaccinării sau a unei infecții anterioare cu SARS-CoV-2.