Omul de afaceri și politicianul Ilan Șor, acuzat de implicare în devalizarea băncilor Banca de Economii, Banca Socială și Unibank, și anunțat în căutare internațională, își trăiește liber și frumos viața în Israel. Acesta a fost surprins de un susținător al Partidului Politic “NOI”, în preajma bodyguardului, în orașul israelian Netanya.

La sfârșitul lunii decembrie 2021, Ilan Șor a fost lipsit de imunitate parlamentară de nouă ori, pentru fiecare capăt de acuzare înaintat de procurorul general interimar Dumitru Robu. În aceste condiții, deputatul va putea fi cercetat, iar dosarul va putea fi trimis în instanță, după finalizarea investigațiilor. Potrivit lui Dumitru Robu, toate bunurile deputatului care nu au fost declarate ar putea fi confiscate în folosul statului, în cazul în care va fi condamnat de instanță.

Ilan Șor este acuzat de săvârșirea escrocheriilor și acțiunilor criminale, delapidarea averilor străine, fals în declarații și abuz de putere.

Articolul precedentKazahstan: Protestatarii radicali distrug tot ce le iese în cale. Președintele a solicitat forțe de menținere a păcii
Articolul următorViața în Kazahstan revine la normalitate. Consecințele protestelor sunt încă resimțite de cetățeni