Candidatul independent Igor Dodon şi-a exercitat dreptul la vot în această dimineaţă. Actualul șef al statului, care s-a înscris în cursa prezidențială în calitate de candidat independent, a venit la secția de votare, în mod tradițional, însoțit de Prima Doamnă.

„Sunt ferm convins că Republica Moldova, mai mult ca niciodată, trebuie să se țină departe de haos. În condițiile actuale de pandemie, Moldova nu are nevoie și de o criză politică. Marea majoritate a cetățenilor pledează pentru liniște și pace. Eu am votat anume pentru stabilitate și pace, pentru echilibru în relațiile externe, pentru prietenie între minoritățile etnice. Vă îndemn să fim activi. Când plouă, atunci este o zi bună, așa se spune la noi la moldoveni”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, șeful statului a comentat și situația de la Varnița, unde astăzi dimineața au avut loc altercații între câțiva alegători: „Nu sunt încălcări masive. Nu sunt transportați organizat. Nu se cumpără, acestea sunt niște declarații lipsite de sens ale oponenților politici, care tot vorbesc despre fraudare”.

Igor Dodon a comentat și acuzațiile că unii preoți ar fi făcut campanie în favoarea sa: Noi nu implicăm biserica în politică. Alți candidați de fapt au făcut spoturi electorale pe la mănăstiri. Noi nu recurgem la așa acțiuni, relatează unimedia.info

 

Sursa: Realitatea din Moldova

Articolul precedentBilanţul victimelor cutremurului din Marea Egee a crescut la 49 de morţi şi aproape 900 de răniţi
Articolul următorCristian Rizea a votat la alegerile prezidențiale din Republica Moldova