Guvernul Estoniei a donat Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Republicii Moldova un lot de echipamente pentru amenajarea centrelor mobile de carantină. Lotul în valoare de 50 de mii de euro conține patru corturi, patru aeroterme și cinci toalete ecologice. Acestea vor fi amenajate primordial în zonele care se află sub Cod roșu, relatează jurnaltv.md

În doar cinci minute, cortul gonflabil poate fi instalat și dezinstalat, ceea ce permite o intervenție mai rapidă a salvatorilor în situații de criză, iar în interiorul lui pot fi plasate 15 paturi, pentru pacienții suspecți de coronavirus.

SVETLANA DROBOT, șef al Direcției cooperare internațională și management proiecte a IGSU: “Centrele de triaj sunt utile, atunci când e necesar ca în ele să fie plasate persoanele care trebuie să treacă perioada de carantină. După cum spuneam, avem și paturi, vom conecta căldura pentru perioada în care vom determina dacă sunt sau nu infectați.”

În colaborare cu PNUD Moldova, Estonia mai contribuie și la construcția a cinci stații comunitare de pompieri și salvatori din Republica Moldova, care vor deservi comunități rurale cu o populație totală de peste 58 de mii de locuitori.

Sursa: Realitatea din Moldova

Articolul precedentSpitalele din Chișinău nu mai au paturi libere pentru bolnavii COVID
Articolul următorMoneda unică europeană se menține în raport cu dolarul american și leul moldovenesc