Compania rusă Gazprom a avertizat Republica Moldăva că în 48 de ore va întrerupe livrările de gaze naturale dacă guvernul de la Chişinău nu achită sumele restante pe care s-a angajat să le plătească până pe 22 noiembrie, pentru gazul deja furnuizat.

 

“Termenul de achitare este 22 noiembrie. Plata nu a fost făcută. În acest sens, Gazprom a notificat partea moldovenească că în decurs de 48 de ore va fi sistată livrarea gazelor naturale”, a avertizat reprezentantul companiei ruse.

Compania rusă este “extrem de dezamăgită” de neîndeplinirea de către Republica Moldova a obligaţiilor contractuale, potrivit portalului deschide.md, citat de Agerpres.

Reprezentantul companiei ruse, Serghei Kuprianov, a declarat la postul de televiziune “Rossia 24” că Gazprom a acceptat anterior condiţiile Chișinăului la semnarea noului contract de livrare a gazelor naturale, doar că în document se regăsea o prevedere “esenţială şi importantă”, aceea că Republica “Moldova achită în timp plăţile curente pentru gazul livrat”, precizează sursa citată.

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentPercheziţii în mai multe localităţi şi penitenciare din Republica Moldova
Articolul următorDe 1 Decembrie, cele 3 televiziuni marca REALITATEA – Plus, Sportivă și Star – se unesc într-un MARE SHOW, DE NERATAT