Fostul deputat al Platformei DA Alexandr Slusari a cerut Procuraturii Generale să se pronunțe cu privire la ordonanța de punere sub învinuire a lui Marin Musteață, fratele președintelui interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, semnată de procurora Anticorupție Victoria Furtună, la data de 5 martie 2020.

“Toată operațiunea de furt a început cu declarația vamală falsă din partea unui tânăr, care chipurile a adus în țară 16,8 milioane de dolari și a primit certificat de legiferare a valutei. Mai departe, după cum vedeți, au urmat înscrieri false la acest individ și mai multe companii-прокладки în Banca Socială și BEM, după ce suma de peste 12,5 milioane dolari a fost sustrasă din alte conturi ale Băncii de Economii și transferată lui Plahotniuc. Din câte înțeleg din acest document (pe care Stoianoglo nu l-a arătat atunci deputaților) pentru schema cu vama, controlul asupra lui Dorin Burunsus și înscrierile fictive erau responsabili Tudor Balițchii și Victor Caraman, alias “Братец”. Din ordonanță reiese că cel care a eliberat declarația vamală fictivă, a fost fratele lui Dorel Musteață”, a scris Alexandr Slusari într-o postare pe pagina de Facebook.

Alexandr Slusari a cerut Procuraturii Generale să elucideze dacă Marin Musteață a fost implicat în furtul miliardului, sau este un dosar fabricat.

“Dacă Marin Musteață nu are tangență cu această schemă, să vedem ordonanța de scoatere a lui de sub învinuire și tragerea la răspundere a celor, care au fabricat acest dosar. Dacă ancheta continuă, atunci apare întrebare de ce așa de greu decurge procesul și dacă despre implicarea lui Marin Musteață au știut deputații PAS, atunci când l-au promovat pe Dorel Musteață la Consiliului Superior al Magistraturii”, a precizat Alexandr Slusari.

Articolul precedentMinistrul Justiției: Autoritatea Națională de Integritate neglijează jurisprudența Curții Constituționale
Articolul următorȚările din Balcani rămân fără populație: „Mai bine să fii sclav afară pe 2.000 de euro decât acasă pe 300 de euro”