Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) i-a premiat, pe elevii din Republica Moldova care au obținut performanță la olimpiadele de Limba și literatura română și Istoria românilor, în cadrul unei ceremonii organizate de DRRM și Ministerul Educației și Cercetării de la Chișinău.

În cadrul festivității au fost recompensați cei 78 de liceeni de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, premiați la concursurile școlare din acest an. Ei au primit din partea DRRM gadgeturi precum: tablete, E-book-uri reader, boxe portabile, cărți oferite cu sprijinul Institutului Cultural Român, precum și rucsacuri și materiale de papetărie personalizate.

„Mă bucur că pot să recompensez eforturile pe care le-ați depus. De ce premiem rezultatele la limba română și istorie? Pe lângă cultură, tradiție și credința în Dumnezeu, sunt lucruri care ne leagă pe noi, pe cei de pe ambele maluri ale Prutului. Fără limba și istoria noastră nu știu ce am fi. Voi ați făcut performanță în a cunoaște istoria, ați învățat din asta și puteți să-i învățați și pe ceilalți. Vrem să vă încurajăm. De aceea, am decis să vă arătăm recunoștința noastră, a Guvernului României, pentru ceea ce faceți, pentru rezultatele voastre”, a declarat secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu.

Ministrul Educației și Cercetării din Republica Moldova, Anatolie Topală, a mulțumit pentru inițiativa DRRM pe care a numit-o „o mare bucurie și încurajare pentru elevii din Republica Moldova”.

„Mulțumesc Guvernului României pentru tot sprijinul acordat în ultimele 3 decenii statului și sistemului educațional din Republica Moldova. Cu siguranță în fiecare dintre comunitățile dumneavoastră sunt grădinițe reparate de guvernul român, autobuze donate pentru a asigura accesul la studii, cât și un număr enorm de cărți donate bibliotecilor din Republica Moldova”, a adăugat Anatolie Topală.

În cadrul ceremoniei a avut loc un moment artistic deosebit susținut de celebra actriță Maia Morgenstern, alături de actorii Daniela Nane și George Custură.

„Pentru nimic în lume nu aș fi ratat acest moment. Vă felicit din adâncul sufletului pentru tot efortul pe care l-ați făcut. Știu că ați renunțat la o grămadă de tentații și ați ales să studiați. Acest efort va avea ecou în timp.”, le-a spus elevilor actrița Maia Morgenstern.

Imagine

Sursa foto: drrm.gov.ro

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentMinistrul Apărării din Republica Moldova, întâlnire crucială cu Vasile Dîncu
Articolul următorAnamaria Prodan se mută la Chișinău – Mișcare surprinzătoare făcută de femeia de afaceri