Deputata democrată, Ludmila Guzun, aleasă în Parlament în 2019 pe circumscripția Ungheni, a decedat în urma complicațiilor cauzate de infecția cu noul coronavirus. Parlamentara urma să împlinească 60 de ani în luna iunie.

„Ea era internată la Spitalul Republican deja mai mult de două luni de zile. Din cauza acestui virus au fost afectați tare plămânii. La un moment dat ne bucurasem, îi era un pic mai bine, însă ieri medicii au fost puși în situația să o intubeze”, a spus Pavel Filip, președintele fracțiunii parlamentare.

La alegerile parlamentare din 2019, Ludmila Guzun a fost aleasă pe circumscripția Ungheni. Anterior, în anul 2005 Guzun a deținut funcția de preşedintă a Uniunii Teritoriale a Sindicatului „Agroindsind”, iar peste doi ani a fost promovată în funcţia de vicepreşedintă a raionului Ungheni, din partea Partidului „Alianţa Moldova Noastră”.

În 2011, Ludmila Guzun a exercitat funcţia de viceprimar al oraşului Ungheni, din partea PLDM. Din 2012, când i s-a propus funcția de șef al SA „Moldtelecom” Ungheni, a aderat la democrați. A plecat din funcția de viceprimar și a activat la întreprinderea „Moldtelecom” până la alegerea sa în funcția de președinte de raion.

În momentul când a renunţat la fotoliul de viceprimar a anunţat public că se va regăsi în PDM, devenind preşedinta Organizaţiei Teritoriale Ungheni a acestei formaţiuni. Guzun a devenit președintele Consiliului Raional Ungheni după alegerile locale din iunie 2015, potrivit Agora.md

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentElevii din Chișinău revin la școală cu prezență fizică
Articolul următorCum arată o campanie de vaccinare anti-COVID de succes. Modelul israelian