Decizie de ultimă oră luate de autoritățile bulgare. Testele de tip PCR vor deveni obligatorii pentru toate persoanele care intră în țară. Măsura este menită să prevină răspândirea tulpinelor mai infecțioase ale coronavirusului. Un anunț în acest sens a fost făcut de ministrul bulgar al Sănătății Konstantin Angelov.

„Astăzi vom lua acțiuni pentru a face obligatorii testele PCR pentru toți călătorii care vor să intre în țară, inclusiv pentru cei din Uniunea Europeană”, a afirmat Angelov în timpul unei ședințe de guvern, potrivit reuters, citată de realitatea.net.

Autoritățile bulgare au afirmat că până în prezent au identificat opt cazuri de contagiere cu tulpina depistată inițial în Marea Britanie.

Numărul de noi infecții a scăzut semnificativ în Bulgaria în ultimele săptămâni și autoritățile intenționează să relaxeze unele restricții precum și să permită redeschiderea școlilor gimnaziale, centrelor comerciale și sălilor de fitness de la 4 februarie.

De la debutul pandemiei și până în prezent, Bulgaria a înregistrat 214,817 de cazuri de infectare cu COVID-19 și 8,820 de decese. 

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentCulisele statului paralel, ora 18:00 – Cum a fost îngropat unul din cele mai mari dosare de corupție din România
Articolul următorMaia Sandu, a semnat decretul privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate