Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs marți în Croația. Șase persoane au murit, iar mai multe persoane au fost rănite. Imagini de la faţa locului arată clădiri prăbușite și oameni salvaţi de sub dărâmături. Seismul a provocat pagube semnificative în oraşul istoric Petrinja, primarul afirmând că jumătate din localitate a fost distrusă. 

Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean, seismul s-a produs la ora 12:30 (ora Eurtopei Centrale), iar epicentrul a fost la 46 de kilometri sud-est de capitala Croației. Cutremurul a ucis până acum 7 persoane, cinci bărbați și o fetiță de 12 ani. Surse din ministerul de interne croat afirmă că alte șase persoane sunt grav rănite, în timp ce 20 de oameni sunt răniți ușor.

Premierul croat Andrej Plenković a transmis codoleanțe familiilor îndoliate printr-un mesaj postat pe rețeaua Twitter. Acesta a efectuat o vizită la locul dezastrului la puțin timp după ce seismul s-a produs. Salvatorii încă se află în căutarea supraviețuitorilor din ruinele de la Petrinja.

Potrivit realitatea.net care citează Euronews, 20.000 de oameni au suferit pagube materiale din cauza cutremurului cu magnitudinea de 6,4. Au fost avariate fațade de clădiri și distruse acoperișuri ale clădirilor din orașul aflat la sud-est de Zagreb.

În plus, vicecampionul mondial cu naționala de fotbal a Croației (2018), fundașul Dejan Lovren, a anunțat pe Twitter că pune la dispoziție hotelul său din Insula Pag pentru cei afectați de cutremur.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentRomânia și Republica Moldova au semnat Declarația comună privind „relația bilaterală specială și privilegiată” între cele două țări
Articolul următorOMS și UE donează echipamente în valoare de 1.000.000 de euro spitalelor din Republica Moldova