Fostul deputat român, Cristian Rizea spune că se încearcă o tentativă de corupere a judecătorului în gestiunea căruia se află dosarul pornit pe numele lui Dorin Damir. Rizea susține că magistratul urma să fie remunerat cu 200.000 de euro pentru ca lui Dorin Damir să-i fie aplicat arestul la domiciliu.
 
 „Recent, sursele de încredere m-au informat că astăzi, 2 septembrie, 2021, în centrul capitalei, va avea loc o întrevedere dintre Vladimir Cebotari, Nicolai Gabureac și Iurie Tabarcea, avocatul lui Dorin Damir cu un intermediar al magistraților din Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. 
 
Întâlnirea a avut loc cu scopul de a pune în discuție problema apărută și anume imposibilitatea de a-l plasa pe Dorin Damir în arest la domiciliu din arest preventiv. Aceasta se întâmplă chiar dacă Vladimir Cebotari a achitat 200.000 euro. Banii au ajuns la o persoană intermediară, în urmă cu o zi. Ce sumă frumoasă! 200.000 euro. E tot atât cât se se afla în „kuliokul” lui Dodon, primit de la Plahotniuc.
 
Imediat după ce am recepționat această informație, m-am deplasat la locul întâlnirii, la restaurantul „Sarkis”. Cu regret, nu am reușit să surprind secvențe video și cu intermediarul de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. 
 
Sper că Procuratura va prelua imaginile de pe camerele de supraveghere din local și va depune tot efortul pentru a stabili identitatea intermediarului. E de datoria lor să se autosesizeze în acest caz!”
Ceea ce am reușit să surprind astăzi demonstrează lux de amănunte că, Procurorul General, Alexandru Stoianoglo și instituția pe care o conduce, este puntea prin intermediul căreia banda lui Plahotniuc se eschivează de la răspundere. E clar că Plahotniuc va folosi toate pârghiile și resursele financiare pentru a-l menține în funcție pe Stoianoglo. 
 
Eu sper că, în curând, acest „Procuror General” al mafiei va fi eliminat, iar în locul lui va fi ales un procuror, ce-i va trage la răspundere pe toți care au devalizat Republica Moldova, în ultimii 10 ani. 
 
Vladimir Cebotari, care supraveghează aici, în Moldova, afacerile lui Plahotniuc precum: Aeroportul Chișinău, AirMoldova, FlyOne și altele, va apărea în curînd în fața instanței. Sunt convins că, împreună cu el va ajunge Plahotniuc, Șor, Dodon, Usatîi, Cavcaliuc și alții. 
 
PS: Dorin Damir este primul reținut, care poate dezlega nodul dosarelor penale răsunătoare ce stau prăfuite pe rafturile safeurilor cu două lăcate în birourile Procuraturii Generale.”  a declarat Cristian Rizea.

 

Vezi video AICI

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentContre acide între Cristian Rizea și Vladimir Cebotari
Articolul următorCum a încercat Plahotniuc să mituiască un înalt oficial american