Candidatul Partidului Politic NOI la alegerile din Republica Moldova de luna viitoare a acordat un interviu la Radio Europa Liberă în care a vorbit, printre altele, despre miza alegerilor și momentul istoric în care ne aflăm.

”Cred eu că 11 iulie poate fi o dată de cotitură istorică, un moment important pentru toți cetățenii Republicii Moldova, fie că locuiesc aici, fie că locuiesc în diaspora. Momentul acesta de cotitură ar însemna, în primul rând, eliminarea trecutului odios, un sistem abuziv pe care eu l-am cunoscut pe pielea mea. Am văzut multe drame pe care alți cetățeni ai Republicii Moldova le trăiesc acum. Iar această rupere de trecut trebuie făcută în acest an, Moldova trebuie pusă pe un drum ireversibil, acela de a deveni cu adevărat un stat de drept, de a elimina acest sistem de control și de a abuzuri care continuă și azi, din păcate. Igor Dodon și Vlad Plahotniuc țin în mână frâiele principalelor instituții publice, chiar dacă acum avem un președinte într-adevăr european”, a declarat Cristian Rizea.

Totodată, candidatul NOI la alegerile din 11 iulie nu s-a ascuns nici de acuzațiile care i se aduc din partea contracandidaților.

”Nu vedeți că le este frică de mine și de Partidul Politic NOI? Suntem singurii concurenți electorali care nu simulăm lupta asta cu sistemul mafiot. Noi ne dorim cu adevărat să-l eliminăm. Singurul partener pe care ni-l dorim este cetățeanul moldovean, nimeni altcineva. Am văzut că se spune că sunt singurul corupt din Republica Moldova, dacă vă vine să credeți, după zece ani în care această țară a fost furată din toate părțile: miliardul, oameni plecați, distruse firme, atacuri! Și se spune că eu sunt singurul corupt… Vreau să știe toată lumea, dacă vor avea curiozitatea să se uite pe site-ul meu www.spovedanialuirizea.com, vor găsi acolo documentele oficiale ale Direcției Naționale Anticorupție din România, atât de lăudată aici, vor vedea exact ce s-a întâmplat în dosarul meu, cum mi-a fost fabricat dosarul. Puteți vedea cu toții că nu sunt eu, de fapt, cel vinovat. Cel vinovat este, din păcate un om protejat încă de sistemul din România și din exterior, mă refer aici la Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO. Da, el a fost cu mine în vacanță, el a primit de la mine bani, 300.000 de euro, sumă pe care DNA-ul o confirmă”, a mai declarat Cristian Rizea.

 

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova