Fostul deputat PSD Cristian Rizea, aflat la Chișinău, a relatat, ieri, într-o postare pe contul personal de Facebook, cum a fost filat de Anton Pisaroglu, bodyguardul “milionarului fără chip” Dragoș Dobrescu, fost consilier al premierului Viorica Dăncilă și al PSD în decembrie 2019 – Toni, pentru cunoscători, la comanda SRI-stului Adrian Ciocârlan.

După ce a făcut public episodul, deputatul fugar a venit, astăzi, cu o completare. Cine este, de fapt, Anton Pisaroglu, se întreabă fostul deputat PSD, un consultant politic “cu acte în regulă”, sau un biet interlop “parvenit în consultant politic de gruparea șmecherilor Dragoș Dobrescu și Cristi Burci” care îl proptiseră în cabinetul premierului Viorica Dăncilă “pentru a le da celor 2 golani contractele cele mai “grase financiar” de la buget”?

Iată ce scrie Rizea pe Facebook: “Bai Toni (Anton Pisaroglu) sa pleci tu asa in graba de la Chisinau ieri 7 octombrie fara sa vrei sa dai ochii cu mine ?
Imi explici si mie te rog, tu ce (***) esti ? Interlop sau consultant politic asa cum te pretinzi a fi ? Ca din cate stiu un consultant politic are si el un blog, cont de facebook sau de instagram dar tu nimic din toate astea ! Pana la urma inteleg ca esti un interlop parvenit in consultant politic de gruparea smecherilor Dragos Dobrescu si Cristi Burci care te proptisera in cabinetul premierului Viorica Dancila pentru a le da celor 2 golani contractele cele mai “grase financiar” de la buget ! Bai Toni sa ai mare grija cand vii data viitoare ca i ai suparat foarte tare pe niste baieti care vroiau sa se “imprieteneasca” si ei cu tine… dar ai reusit sa fugi… in ciuda gabaritului tau putin mai implinit fata de cum erai cu ani in urma… Totusi iti dau un sfat pentru cand mai vii: ia-ti schimburi la tine ca astia vor sa te lase in popoul gol pe strada… Te pupa FUGARUL !”

Pe finalul postării, fostul deputat PSD face publice numerele de telefon a doi “infractori protejați de Sistem, Dragoș Dobrescu și Cristi Burci”, afaceriști care, acuză acesta, ar fi furat bani de la buget.

Reamintim că Toni Pisaroglu a fost numit la Guvern, în iunie 2019, consilier onorific pe relații internaționale al premierului, fără ca funcția sa să fie remunerată. În acel moment, apăruseră informații în mass-media că Anton Pisaroglu este un fost rugbyist, care a fost partenerul controversatului om de afaceri Frank Timiș, dar și că avea legături cu Elliot Brody, cel care l-a invitat pe fostul lider PSD Liviu Dragnea la instalarea lui Donald Trump ca președinte.

CITEȘTE ȘI Cristian Rizea detonează BOMBA la Chișinău: filaj comandat de la vârful SRI

Anton Pisaroglu a devenit în următoarele șase luni o persoană extrem de apropiată de Viorica Dăncilă și PSD. Presa locală relata, la acea vreme, că toate evenimentele social-democraților au fost organizate de firmele lui Pisaroglu, inclusiv lansarea Vioricăi Dăncilă în competiția prezidențială.

Acesta susținea că actuala conducere a refuzat să efectueze plata, deși materiale produse de firma sa au fost acceptate și utilizate în timpul campaniei electorale. A refuzat să precizeze, însă, despre ce sumă este vorba, însă, potrivit lui Cristian Rizea, ar fi vorba de 6 milioane de euro.

Cristi Burci și Grupul de la Monaco

În primul volum al “Spovedaniei”, fostul deputat PSD Cristian Rizea povestește, printre altele, un episod în care personaj principal este controversatul afacerist Cristi Burci, cel care organiza adevărate sindrofii la Monte Carlo.

Redăm, în continuare, un scurt pasaj din cartea “Spovedania lui Rizea”:

“Dintre politicienii nelipsiți de la sindrofiile din Monte Carlo organizate de Cristian Burci îi vedeam pe Marian Oprișan, Șerban Mihăilescu, Mircea Geoană, Elena Udrea, Nicolae Bănicioiu, Cristian Bușoi, Emanoil Savin sau Mihai Văcăroiu fiul fostului Prim Ministru Nicolae Văcăroiu ! Toți aceștia erau de obicei cazați de Cristian Burci la hotelul Monte Carlo Bay, acolo unde totul era bineînțeles achitat de mogul! Excepție făceau Șerban Mihăilescu poreclit,, Miky Șpagă” care de fiecare dată locuia la vila lui Nicolae Dumitru( Niro ) aflată pe malul Mediteranei în Roquebrune – Cap- Martin ( la 1 km de Monaco ) și Nicu Bănicioiu care de fiecare dată când venea, locuia chiar în penthouse-ul pe care Burci îl deține în Monte Carlo, semn că acesta și soția sa Mihaela se bucură de un tratament special fiind și singurii invitați atunci când Cristian Burci alege să-și petreacă weekend-urile la vila din Provence achiziționată acum 6 ani ! Interesele de afaceri din domeniul sănătății l-au făcut pe mogul să fie atât de generos cu Bănicioiu încât i-a angajat chiar și soția pe un salariu foarte atractiv la firma sa de publicitate Graffiti BBDO, agenție celebră pentru contractele “grase” primite de fiecare dată din zona guvernamentală!”

 

Verdictul lui Rizea – Episodul 60 www.spovedanialuirizea.com Ciocirlanul de la Chisinau Bai Toni ( Anton…

Publicată de Spovedania lui Rizea pe Joi, 8 octombrie 2020

Sursa: Realitatea din Moldova

Articolul precedentBilanț COVID Moldova – Peste o mie de noi cazuri de COVID-19
Articolul următorBucureștiul ar putea intra în carantină