Cristian Rizea și-a depus vineri candidatura alături de partidul NOI pentru alegerile parlamentare din Moldova. El a depus o cerere la președintele Comisiei Electorale Centrale din Moldova după ce vicepreședintele ar fi făcut o aluzie, în ziua depunerii candidaturilor, că va verifica dacă toți candidații au cetățenie moldovenească. Cristian Rizea susține că declarația este un abuz și o intimidare.

“Este vorba despre faptul că vineri după ce noi am depus actele, președintele partidului după ce a stat o ora de vorba cu juristul, în drum spre birou, acest vicepreședinte al Autorității Electorale Centrale, pe nume Maxim Lebedinschi care a fost nominalizat direct de Igor Dodon, că a fost consilierul lui la președinție, i-a zis așa că o șuetă președintelui meu de partid că o să verifice dacă toți au cetățenia moldovenească. Am venit să previn un abuz, să depun o cerere la președinte, am avocații mei, miercuri voi veni cu avocații că să previn un abuz care se prefigurează la ordinul lui Igor Dodon”, a explicat Cristian Rizea.

În cazul în care Dodon va continuă seria abuzurilor și CEC nu va respecta legea, Partidul Politic NOI va face un miting de protest alături de toți moldovenii care își doresc schimbarea ,pentru a  susține respectarea legii și candidatura lui Cristian Rizea.

Ultima ora: în cazul în care CEC nu va respecta legea în cazul lui Cristian Rizea, la mitingul de protest alături de membrii Partidului Politic NOI vor fi prezenți și veteranii de razboi din Republică Moldova.

Mai jos, cererea depusă de Cristian Rizea în acest sens.

Imagine

 

 

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova