Cristian Rizea denunță presiuni la adresa sa pentru a nu candida pentru Parlamentul Republicii Moldova la alegerile din 11 iulie 2021. 

 

Cristian Rizea a trimis și o cerere către Comisia Electorală Centrală pentru a i se comunica de ce îi este refuzată candidatura la alegerile din 11 iulie 2021.

Comisia a trimis partidului politic NOI, care îl susține pe Cristian Rizea la alegeri, un comunicat prin care se motivează că acesta nu poate participa la alegeri pentru că nu ar avea cetățenia moldovenească și un buletin valabil. Rizea a contestat motivarea Comisiei Electorale, pentru că el a fost recunoscut cetățean al Republicii Moldova încă din 28 decembrie 2017 și prezintă și documente în acest sens. Fostul deputat român amintește că decretul prin care fostul președinte Igor Dodon i-a retras cetățenia nu ar fi valabil. 

Cristian RIzea ar putea fi ministru de Interne în următorul guvern al Republicii Moldova.

Partidul NOI a propus, dacă va intra în Parlament, ca ministru de Interne din partea partidului să fie Cristian Rizea în următorul guvern care se va forma după alegerile din 11 iulie 2021.

Rizea denunță și presiuni la adresa partidului NOI dar și asupra sa de către Plahotniuc și Dodon pentru a nu permite declarațiile și prezentarea proiectelor propuse pentru alegerile din 11 iulie.

 

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentREACȚII adverse la vaccinarea COVID-19 cu Pfizer alertează medicii! Israelul RENUNȚĂ la imunizarea copiilor din cauza miocarditei
Articolul următorFostul deputat român Cristian Rizea, prezent la protestul de la CEC