Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Crăciunul pe stil vechi. În această zi, preoții oficiază slujba specială cu ocazia Nașterii Mântuitorului.

În ziua de Crăciun, fiecare creştin ortodox merge la biserică, la Liturghie, apoi, la prânz familiile se reunesc la masa tradiţională. Potrivit tradiţiei, copiii şi tinerii colindă pe la casele rudelor şi prietenilor pentru a aduce vestea cea bună a Naşterii Pruncului Sfânt.

Crăciunul pe 7 ianuarie este sărbătorit de Biserica Ortodoxă a Ierusalimului, Biserica Ortodoxă Rusă, Biserica Ortodoxă Sârbă, Biserica Ortodoxă Georgiană, Biserica Ortodoxă Ucraineană şi calendariştii vechi greci, care continuă să se folosească de calendarul iulian pentru datele fixe.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj cu ocazia Crăciunului pe stil vechi în care îndeamnă oamenii să-i protejeze pe cei apropiați în contextul pandemiei.

„Chemarea sărbătorii Nașterea Domnului e în inimile fiecărui creștin, dar asupra noastră stă și o mare responsabilitate – grija față de semeni. Vă rog să vă protejați familia, prietenii și, mai ales, pe cei în vârstă. Îmbrățișați-i de la distanță cu puterea gândurilor bune”, spune Maia Sandu.

 

 

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentStare de URGENȚĂ pentru 15 zile la Washington, după ce Capitoliul a fost INVADAT de susținători ai lui Trump: 4 morți
Articolul următorBilnaț coronavirus în Moldova: 147.871 de infectări și 3.088 decese. 135.911 persoane au fost tratate de COVID-19