Primarul general al capitalei, Ion Ceban, solicită resposabililor să verifice în regim de urgență infrastructura antiincendiară a spitalelor din Chișinău, dar și a altor instituții sociale, după tragedia care a avut loc la Piatra Neamț, unde 10 pacienți cu Covid-19 au ars de vii în secția terapie intensivă, curpinsă de flăcări sâmbăta trecută.

„Să fie verificată o dată în plus infrastructura antiincendiară în instituțiile sociale, începând cu spitalele, instituțiile educaționale, să fie verificate și rețelele electrice, odată cu exploatarea lor la maxim, să fie făcute aceste analize în toate instituțiile din subordinea mun. Chișinău până la finele lunii decembrie. Pe 20-25 decembrie rog să îmi fie prezentat un raport amplu în această privință și să fiu informat personal asupra stării de lucruri în instituțiile sociale”, a declarat primarul general, în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor municipale, potrivit unimedia.info

„Doamna Ionesii, dvs pe partea de agenți economici, noi am mai avut cazuri în această privință, începând cu tragicul caz de la Piața Centrală, la alte instituții. Rog foarte mult, toate aceste lucruri să fie verificate o dată în plus și la nivelul mun. Chișinău și raportul să fie unul complex”, a mai adăugat Ion Ceban.

Edilul a exprimat familiilor victimelor condoleanțe în numele locuitorilor municipiului Chișinău și un mesaj de susținere pentru toți locuitorii județului, dar și primarului din Piatra Neamț, Andrei Carabelea.

Ieri, Ion Ceban, alături de soția sa și câțiva angajați ai Primăriei Chișinău, a depus o coroană de flori lângă Ambasada României, în memoria pacienților decedați. 

Primarul Ceban a exprimat condoleanțe poporului român, dar și Premierului Ludovic Orban, în legătură cu tragedia care s-a produs sâmbătă seara.

Incendiu la secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț

Sursa: Realitatea din Moldova

Articolul precedentCoronavirus 16 noiembrie: 4.931 cazuri noi şi 149 deces. Ce se întâmplă în fiecare judeţ
Articolul următorVladimir putin a felicitat-o pe Maia Sandu după victoria obținută la prezidențiale