Începând cu 13 octombrie, în 35 de raioane din R. Moldova, pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roşu”, se instituie stare de urgenţă în sănătate publică. Aceasta este prevăzut de hotărârea Nr. 34 a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică din 13 octombrie, relatează agora.md

Codul Roşu a fost stabilit în baza indicatorilor nivelului de risc al transmiterii virusului COVID-19, calculaţi şi prezentaţi de către Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică, se precizează în decizia CNESP. Pentru alte trei raioane -Hîncești, Leova și Soroca, este stabilit Cod Portocaliu de alertă.

În localitățile marcate cu Cod Roșu se recomandă izolarea la domiciliu, închiderea școlilor și adoptarea modelului on-line de învățământ, interzicerea adunărilor în masă, prestarea serviciilor vitale, servicii de asistență medicală ajustată și interzicerea vizitelor ne-esențiale la bancă, la poștă și în alte unități de interes public.

Totuși, deciziile cu privire la măsurile ce vor fi întreprinse în fiecare raion revine Comisiilor teritoriale de sănătate publică care coordonează deciziile cu CNESP. Totodată, amintim că gradul de alertă pentru fiecare raion este reexaminat la fiecare 14 zile.

Sursa: Realitatea din Moldova

Articolul precedentElevii vor face cursurile online a doua zi după alegeri
Articolul următorArestări masive după protestele de ieri de la Minsk