Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un cetățean din R. Moldova asupra căruia a fost descoperit un certificat de pregătire profesională fals.

În data de 03 noiembrie, în jurul orei 11.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 32 de ani, pasager într-un microbuz,  înmatriculat în R. Moldova.

La controlul de frontieră, în bagajele bărbatului a fost descoperit un certificat de pregătire profesională, asupra căruia poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitate. Colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat certificatul de pregătire profesională plătind suma de 150 de euro, fiindu-i necesar deoarece lucrează la o fimă de transport pe teritoriul Spaniei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentA vrut să ajungă în Republica Moldova la volan deși avea permisul suspendat
Articolul următor200 de euro, ”prețul” plătit de un basarabean ca să se aleagă cu dosar penal