Până la această dată, în instituțiile de învățământ din Chișinău sunt 144 de cazuri de Covid-19 confirmate în rândul elevilor, iar 127 – cadre didactice. Informația a fost prezentată în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei, de către viceprimărița Angela Cutasevici. Potrivit datelor prezentate de municipalitate, peste 2 mii de elevi și 65 de cadre didactice se află în autoizolare.

În rândul cadrelor nedidactice sunt 20 de cazuri confirmate, iar 13 se află în autoizolare.

În învățământul primar și secundar 89 de clase sunt plasate în carantină, dintre care 14 din instituții private. 1738 elevi din aceste clase continuă online lecțiile, inclusiv 230 de elevi din instituții private.

Elevii din 153 de clase din 68 de instituții s-au reîntors la studii, iar nicio școală la moment nu se află în caratină, în totalitate.

În grădinițele municipale sunt 3 copii infectați cu Covid-19, iar 109 se află în izolare. Totodată, sunt 21 de cazuri confirmate în rîndul angajaților, iar 20 se află în izolare. Din cadre didactice, 12 sunt testați pozitiv, iar în izolare-7, potrivit unimedia.info

 

Sursa: Realitatea din Moldova

Articolul precedentAvion cu 173 de pasageri la bord s-a întors de urgență pe Aeroportul Chișinău, din cauza unor probleme tehnice
Articolul următorCreștere alarmantă a cazurilor de coronavirus, în județul Covasna! Măsuri drastice luate de autorități!