Candidatul Partidului Socialiștilor pentru funcția de primar al orașului Bălți, Alexandr Nesterovski, boicotează turul II al scrutinului. Politicianul a anunțat pe pagina sa de facebook că se retrage din cursa electorală. 

„Aceste alegeri au fost discreditate. Sunt incorecte din perspectivă morală, politică și legislativă.  Boicotăm abuzul și acțiunile ilegale comise de Președinție, Guvern și CEC. Actuala conducere a țării și-a bătut joc de bălțeni din toată inima. Așa umilință și rușine locuitorii orașului Bălți încă nu au cunoscut”, a scris Alexandr Nesterovski.

De asemenea, Nesterovschi i-a îndemnat pe locuitorii orașului Bălți să dea o lecție conducerii țării, și să nu participe la scrutinul din 19 decembrie.

„În cazul în care autoritățile vor organiza alegeri ilegale la Bălți, nu participați la vot. Haideți să fim solidari și să-i demonstrăm partidului de guvernământ că nu se poate să-și bată joc de orașul Bălți. Bălțenii au demnitate și nu vor permite imixtiunea ilegală a conducerii țării în viața lor”. 

Comisia Electorală Centrală a decis ieri desfășurarea turului II al alegerilor din Bălți pe 19 decembrie. De asemenea, aceasta a stabilit că la scrutin vor participa candidatul independent Nicolai Grigorișin, care în primul tur a acumulat 20,93% din sufragii și Marcoci Boris, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, care a acumulat în primul tur 14,08% din voturi. La scurt timp însă după anunțul CEC,  PAS a anunțat retragerea lui Marcoci Boris din cursa electorală, pentru „a evita speculațiile”.

Candidata Partidului Politic „Șor” Marina Tauber a fost exclusă din cursa electorală cu 30 de minute înainte de deschiderea secțiilor de vot, în baza hotărârii Judecătoriei Bălți, pe motiv că nu a declarat suma de peste 30 de mii de lei folosită în campania electorală pentru hrana simpatizanților.

Articolul precedentVitalie Perciun a oferit detalii despre terasa cu bucluc, pentru care a fost emisă dispoziție de demolare
Articolul următorRizea: Angela Gonța locuiește într-o casă de lux, cumpărată din milioanele furate de la moldoveni