Un nou convoi de asistenţă umanitară din România sosește azi la Chișinău. Cele 13 camioane conţin produse sanitare necesare pentru combaterea pandemiei de COVID-19 – măşti, mănuşi şi costume de protecţie. 

Acest nou ajutor se înscrie în linia acțiunii constante a României în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova în contextul pandemiei de COVID-19 și este acordat în implementarea pachetului de sprijin din partea României, prezentat public de Președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău, la 29 decembrie 2020.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat, la 12 februarie 2021, Hotărârea nr. 10 privind acordarea de asistență internațională cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, suplimentarea stocurilor de urgență cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare și modificarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat, aprobată prin HCNSU nr. 9 din 11.02.2021.

Potrivit acesteia România va furniza Republicii Moldova cu titlu gratuit 1,5 milioane de măști chirurgicale, 100.000 de măști de protecție de tip FFP3, 100.000 de combinezoane complete și 100.000 de mănuși de unică folosință, în valoare de 11.188.600 lei.

Coloana de vehicule va ajunge la Chişinău în jurul orei 12, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde va avea loc o ceremonie oficială, în prezenţa preşedintelui Maia Sandu, a premierului interimar Aureliu Ciocoiu, a ministrului de Externe român, Bogdan Aurescu, a ambasadorului României, Daniel Ioniţă şi a ambasadorului UE, Peter Michalko.

La eveniment vor lua parte şi ministrul interimar al Sănătăţii, Tatiana Zatîc şi secretarul de stat din ministerul de Interne de la Bucureşti, Raed Arafat.

Sursa: Realitatea din Moldova

Articolul precedentRUBICON: S-a dat startul la cea mai dură competiție de alergare din Moldova
Articolul următorIncident grav la Spitalul “Marius Nasta” din București, la unitatea mobilă de Terapie Intensivă – intervenție de urgență, după o degajare de fum