293 de jurnaliști din întreaga lume se află la închisoare, cu 13 mai mulți față de anul trecut, potrivit Comitetului pentru protecția jurnaliștilor. Cei mai mulți sunt privați de libertate în China, Myanmar și Egipt. 

Motivele pentru care tot mai mulți jurnaliști sunt încarcerați este intoleranța față de reportajele și investigațiile independente. Autocrații din toată lumea ignoră sistemul judiciar și normele internaționale pentru a rămâne la putere.

Studiul mai arată că 9 jurnaliști au fost omorâți anul acesta din cauza reportajelor realizate. Anul trecut, au fost 22 de victime. De asemenea, 3 jurnaliști au murit în zone de conflict, iar doi – în mijlocul protestelor stradale. În India au fost săvârșite 4 crime împotriva jurnaliștilor din motive de răzbunare. În America de Nord au fost raportate 56 de arestări și detenții, iar în Rusia 14 jurnaliști au ajuns după gratii.

Articolul precedentFostul democrat Vladimir Vitiuc, care a cumpărat voturi pentru Tauber la Bălți, și-a ridicat o vilă de lux din banii furați de la stat
Articolul următorO nouă țeapă pentru locuitorii Chișinăului, din cauza unei combinații funciare care va fi aplicată în curând