Andrei Năstase, candidatul Platformei DA pentru alegerile prezidențiale din 1 noimebrie, s-a lansat în cursa electorală. Acesta a declarat, în cadrul evenimentului de lansare, că este gata să pornească reclădirea Moldovei. Potrivit candidatului, votul fiecăruia la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie „va conta mai mult ca niciodată pentru Moldova de azi și Moldova de mâine”.

„Am decis să candidez pentru că am încrederea că putem continua ce am început împreună. Este momentul ca noi toti uniți, solidari, să pornim reclădirea Moldovei. Viitorul începe asăzi!”, a declarat Năstase.

Acesta a menționat că, în calitate de președinte, va readuce încrederea în instituțiile statului. Totodată, acesta își mai propune să pună în aplicare hotărârea parlamentară ce prevede starea de capturare a statului.

Potrivit lui Năstase, în mandatul său se va face tot posibilul ca toate dosarele de rezonanță: furtul miliardului, uzurparea putereii, să fie finalizate, să fie confiscate averile faptuitorilor și să fie condamnați. Acesta își mai propune finalizarea dosarelor politice.

Printre acțiunile pe care și le mai propune să le realizeze Năstase în calitate de președinte se enumeră: acordarea unui venit de 2500 lei pentrufiecare cetățean, verificarea averilor judecătorilor, miniștrilor, deputașilor, din ultimii 30 de ani, și confiscarea averilor obținute ilegal, redeschiderea fabricilor pentru mai multe locuri de muncă, înlăturarea armatei ocupante de pe teritoriul R. Moldova, ș.a. 

Potrivit candidatului, când se gândește la Moldova de mâine, vede o țară unde legea este lege, iar dreptatea dreptate pentru toți, o țară unde sunt locuri de muncă corect plătite, iar pensionarii nu sunt umiliți și au pensii care le ajunge de la o lună la alta. O țară în care nimeni nu trăiește sub pragul sărăciei. „Mă gândesc cu încredere la renașterea satelor, a orașelor noastre care vor avea apă și canalizare, școli, spitale, și puncte medicale bine dotate”, a adăugat el.

„Proiectul nostru de țară, visul și dorința noastră este să reclădim împreună Moldova. Moldova unde fiecare își poate face un rost, își poate întemeia o familie și își poate crește în siguranță copiii fără grija zilei de mâine. Putem avea aici, acasă, un sistem de sănătate care să ofere fiecărui pacient diagnostic și tratament corect și eficient, iar medicii să aibă salarii corecte”, a mai spus el.

Moldova de mâine, în viziunea lui Andrei Năstase, este țara în care elevii și studenții știu de ce învață, au condiții moderne de studii, iar dascălii lor au salarii comparabile cu cele din România și alte state ale UE. Mediul de afaceri este competitiv, nu se plătesc taxe exagerate, toată economia aduce plus valoare. Întreprinzătorii vor fi eliberați de șantajul oligarhic și de dijma politică. Moldova de mâine este locul unde performanțele agriculturii sunt garantate de investiții și subvenții consistente, potrivit candidatului, citat de deschide.md

Totodată, Năstase a menționat că, în cazul câștigării mandatului de președinte, propunerea pentru funcția de prim-ministru va fi Alexandru Slusari.

Până astăzi, s-au mai lansat în campania electorală Maia Sandu (PAS), Renato Usatîi (PN), Tudor Deliu (PLDM), Violeta Ivanov (PPȘ) și Igor Dodon (independent, susținut de PSRM).

Sursa: Realitatea din Moldova

Articolul precedentBilanț coronavirus Moldova: 872 cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 9 decese
Articolul următorOctavian Ţîcu nu a fost înregistrat în cursa electorală