Statul Major al armatei ucrainene a declarat luni că supraveghează cu circumspecţie trupele ruse care staţionează în Transnistria, regiunea separatistă din estul Republicii Moldova, de teama că Rusia le-ar putea folosi pentru a lansa un atac dinspre vest.

“Nu se poate exclude ca forţele ruse să procedeze la provocări pe teritoriul regiunii Transnistria a Republicii Moldova” pentru a acuza Ucraina de agresiune împotriva Republicii Moldova, avertizează înaltul comandament al armatei ucrainene, potrivit dpa, citată de Agerpres.

Dacă trupele ruse din Transnistria şi grupurile paramilitare loiale Moscovei din regiune ar interveni în război, există o potenţială ameninţare de încercuire a forţelor ucrainene în sudul ţării, în special în jurul regiunii Odesa.

Rusia a negat până acum orice astfel de intenţie, notează dpa.

Forţele armate ucrainene au avertizat și săptămâna trecută asupra unor eventuale atacuri la graniţa cu Ucraina, despre pregătiri pe aerodromul din Tiraspol pentru primirea aeronavelor ruseşti, dar şi despre răspândirea intensă a propagandei în favoarea Rusiei, aminteşte Deschide.md.

Articolul precedentCulisele Statului Paralel | Cristian Rizea cere pază de stat după atacurile comandate: Am făcut dovada acestui atentat terorist
Articolul următorFoto: Destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în trafic de migranți