Conflictul între Israel și mișcarea Hamas a escaladat marți seară. Cel puțin o femeie a murit și mai mai mulți oameni au fost răniți după o serie de atacuri lansate din Fâșia Gaza asupra Tel Avivului și a alo orașe. Într-o intervenție la Realitatea Plus, ambasadorul Israelului la București, David Saranga, a declarat că a fost trecută o linie roșie și că Guvernul va răspunde pe măsură. 

”Situația a început ieri, când Hamas a lansat un atac asupra Isarelului și astăzi au continuat cu orașe din sudul Israelului și acum asupra Tel Aviv. 
În mometul de față se știe despre o femeie care a murit. Nu a reușit să intre în adăpost. 7 persoane, printre care și un copil de cinci ani, sun grav rănite, mulți sunt în stare de șoc. 
În Holon, un autobuz a fost lovit de o rachetă. Din fericire, nu erau persoane înăuntru. 
Atacul de astăzi era plpnuit de mișcarea sialmistp teroristă Hamas. Au căutat un motiv și au început acest atac. Noi știm de mult că mișcarea are rachete și asta e ce vor, să atace civilii, orașele din Israel. 
Guvernul israelian va răspunde într-un mod dur. Lumea trebuie să înțeleagă că vorbim de o mișcare teroristă, care atacă civilii. Guvernul israelian trebuie să își apere cetățenii. Va face tot ce este posibil pentru asta și pentru a trasmite acest mesaj, că Hamas a trecut o linie roșie. Hamas a declarat război Israelului și vom face tot ce e posibil pentru a-i apăre pe cetățeni”, a declarat ambasadorul David Saranga. 

Citește și: ”ATAC la Tel Aviv – Ploaie de rachete lansate de grupări palestiniene: Clădiri în flăcări și mai multe victime. Israel a anunțat că va riposta”

 

Sursa: Realitatea de Diaspora