Alexandru Rafila, deputat PSD şi reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a oferit noi date despre vaccinul împotriva COVID-19. Într-o intervenţie la un post de televiziune, medicul consideră că persoanele care se vaccinează ar avea imunitate împotriva COVID-19 cel puţin un an de zile.

Totuşi, Rafila explică faptul că totul este o probabilitate ţinând cont de faptul că nu există studii concrete care să spună exact un interval de timp în care cei vaccinaţi vor fi protejaţi.

Medicul a explicat faptul că, după vaccinare, s-a observat că nivelul de anticorpi formaţi în organismul uman este unul care se menţine constant şi este înalt. 

Din aceste considerente, se poate lansa ipoteza că imunitatea împotriva COVID ar putea dura 1 an de zile. 

Rafila a vorbit şi despre un alt vaccin care lansase aceeaşi discuţie şi care, după vaccinare, s-a dovedit a crea o imunitate de 10 ani de zile.

“Nu știm încă pentru cât timp vom fi imuni dar studiile au arătat că nivelul de anticorpi după vaccinare este menținut înalt și constant. Probabil că cel mai puțin vom fi imuni în jur de un an de zile. Dar e posibil că acest interval, pe măsură ce acumulăm experiență, să fie mai mare”, a spus Rafila. 

“La vaccinul HPV a fost aceeași discuție și imunitatea durează 10 ani. Să dea Dumnezeu să fie la fel și la coronavirus”, a adăugat acesta.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentCetăţenii Republicii Moldova care vin din Ucraina şi România nu vor mai fi obligaţi să stea în izolare
Articolul următorMaia Sandu, vizită oficială în Ucraina