Noi incidente în regiunea separatistă Transnistria, după ce autoritățile au anunțat luni că s-au aruncat 2 grenade pe teritoriul unei baze militare ruse, denumită de menținere a păcii. Atacul ar fi vizat parcul auto militar.

Așa-zisul comitet de anchetă al regiunii transnistrene a anunțat că investighează incidentul din apropierea localității Vladimirovka, potrivit Agora.md.

Potrivit anchetatorilor, duminică dimineață, două dispozitive explozive ar fi fost aruncate, cu ajutorul unei drone, pe teritoriul parcului de vehicule al unității de rezervă al contingentului de menținere a păcii din regiune, situat în localitatea Vladimirovka, din apropierea graniței cu Ucraina.

Potrivit unui comunicat de presă al așa-zisului comitet de anchetă de la Tiraspol, emis luni, 6 iunie, în urma incidentului nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale. Sursa precizează că pe acest caz a fost inițiat un dosar penal în cadrul căruia urmează a fi efectuate o serie de examinări speciale pentru a fi stabilite „toate circumstanțele sabotajului”.

La finalul lunii mai, așa-zisele autorități de la Tiraspol au redus nivelul de alertă teroristă în regiunea transnistreană. 

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova