Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al preşedintelui Maia Sandu, va avea o majoritate confortabilă în noul parlament de la Chișinău, cu 63 din cele 101 fotolii, potrivit calculelor făcute de portalul. În urma alegerilor parlamentare anticipate de duminică, doar 3 partide au intrat în Legislativ, potrivit realitatea.net.

În urma alegerilor parlamentare anticipate de duminică, PAS a obţinut 52,8% din totalul voturilor valabil exprimate, potrivit celor mai proaspete date ofeiite de autorități

n Parlament au mai intrat doar două formaţiuni politice: Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS), format din Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, al lui Vladimir Voronin, şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, al lui Igor Dodon, precum şi Partidul Politic “Şor”, condus de Ilan Şor, potrvit Agerpres.

Comuniștii și socialiștii au avut un scor de 27,17%, iar prin redistribuire a obţinut 32 de mandate de deputaţi, în timp ce PPŞ, care a obţinut în alegerile de duminică un scor de 5,74%, va avea şase mandate de deputaţi.

La alegerile parlamentare anticipate au participat 23 concurenţi electorali, dintre care 20 de partide politice, două blocuri electorale şi un candidat independent.

Pentru a accede în Parlament, partidele politice trebuie să întrunească 5% din voturile valabil exprimate, iar blocurile electorale 7%. 

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentKlaus Iohannis, mesaj după alegerile din Republica Moldova: Felicit cetățenii Republicii Moldova pentru opțiunea clară pentru reforme și integrarea europeană
Articolul următorREZULTATELE preliminare ale alegerilor parlamentare de peste Prut – Prima DEMISIE după eșecul din 11 iulie