Polițistul corupt Victor Calancea continuă abuzurile împotriva șoferilor. Tactica aplicată, în acest scop, este arhicunoscută: acuză conducătorul auto că a șofat în stare de ebrietate, apoi îi cere mită de 1000 de euro ca să-l lase să plece. Dacă se opune, atunci acesta se alege cu un dosar penal pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate. Chiar dacă, ulterior, abuzurile lui Victor Calancea sunt dovedite, polițistul scapă mereu basma curată. Mai mult, continuă să activeze nestingherit în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și să facă noi victime, potrivit realitateadinmoldova.md

În noaptea de 29 spre 30 octombrie 2022, orele 3:00, polițistul de patrulare Victor Calancea a oprit în trafic o mașină. La volan se afla o femeie, iar pe scaunul din dreapta – soțul ei. Se întorceau de la un local de lux din Capitală, unde bărbatul consumase puțin alcool. Tocmai din acest motiv soția lui conducea automobilul. Aflat la intersecția străzilor 31 August și Vlaicu Pârcălab, polițistul corupt Victor Calancea,  după ce a oprit autoturismul pentru controlul actelor, în mod nejustificat s-a enervat ca la volan nu era bărbatul care consumase alcool, a somat-o pe femeie să coboare din mașină, și a început să o umilească! Bărbatul a ieșit imediat să-și apere soția, moment în care a escaladat conflictul. De ce a reacționat așa polițistul corupt Victor Calancea ?

Pentru că din acel local de lux fusese informat că bărbatul consumase alcool și că va pleca cu mașina personală deja identificată. Dar despre această ,, schemă“, prin care polițiștii de patrulare îi preiau rapid la control pe cei care au consumat alcool și îi ușurează de bani, vom face dezvăluiri uluitoare curând!

Mai mult decât atât, Calancea a trimis fotografia cu numărul mașinii respective unui prieten de al său din Chișinău, întrebându-l daca îl cunoaște pe bărbatul oprit în trafic, acesta fiind un demers total ilegal.

Realitateadinmoldova.md, reamintește că în aceeași manieră a acționat Calancea și în iunie 2019 împotriva lui Ion Eșanu, profesor la Universitatea de Medicina, pe care l-a acuzat pe nedrept ca a condus în stare de ebrietate. Mai mult, l-a abuzat fizic la scurt timp după ce instanța de judecata i-a dat dreptate.

La momentul acelui incident, Ion Eșanu consumase  alcool la terasa unei benzinării, împreună cu niște prieteni. Ulterior, a decis să plece la Vadul Lui Vodă. Nu a urcat însă în mașina personală, dar a chemat un taxi. Exact în acel moment a fost luat pe sus de polițiștii Victor Calancea și Sergiu Plăcintă. Ion Eșanu a fost acuzat că a condus în stare de ebrietate, amenințat cu dosar penal, apoi somat să achite mită în sumă de 1000 de euro.

Nefiind vinovat, profesorul nu s-a conformat. În consecință, au urmat doi ani anevoioși în căutarea dreptății. În cele din urmă, Judecătoria Chișinău l-a achitat pe profesor, însă polițiștii au rămas nepedepsiți.

Ana Revenco, te întreabă cetățenii care au votat P.A.S.: Câți moldoveni mai trebuie să fie umiliți și batjocoriți de Victor Calancea ca să înțelegi că acest personaj corupt și instabil psihic nu are ce căuta în rândul angajaților M.A.I.?

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentNATO dă startul „Steadfast Noon”, exercițiul militar prin care își verifică arsenalul nuclear
Articolul următorHalloween – dovlecii luminoși