Comisia Electorală Centrală (CEC) din Republica Moldova a anunţat că au fost  acreditați 30 de experţi electorali internaţionali, din partea a zece autorităţi electorale străine, pentru monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate de duminică, se arată într-un comunicat de presă al CEC, relatează Agerpres.

Experţii electorali provin din Ucraina, România, Azerbaidjan, Federaţia Rusă, Georgia, Turcia, Belarus, Kazahstan şi Kârgâstan.„Eforturile autorităţilor Republicii Moldova de a desfăşura un scrutin anticipat, în condiţiile mai multor provocări, au fost înalt apreciate de colegi. Aceştia s-au arătat interesaţi de activitatea organelor electorale, funcţionarea sistemelor informaţionale gestionate de CEC, de asigurarea transparenţei finanţării campaniei electorale desfăşurată de candidaţi, de stabilirea şi aplicarea regulilor legate de situaţia pandemică”, precizează CEC.Oficialii CEC susţin că, pe parcursul zilei de duminică, „experţii electorali vor observa desfăşurarea procesului electoral în câteva circumscripţii electorale, vizitând mai multe secţii de votare”.

Scrutinul parlamentar anticipat din Republica Moldova are loc după ce vechiul legislativ a fost dizolvat în luna aprilie, la propunerea preşedintelui Maia Sandu. Curtea Constituţională a Republicii Moldova a avizat dizolvarea Parlamentului ca urmare a faptului că membrii legislativului nu au ajuns la un acord privind formarea unui guvern.

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentRepublica Moldova organizează astăzi alegeri anticipate 
Articolul următorAlegeri parlamentare: Prezența la vot la ora 10.00