Poliția spaniolă a arestat 14 bărbați, toți cetățeni moldoveni, după ce au fost depistați cu acte false românești. Aceștia au prezentat actele falsificate pentru a se înregistra ca membri ai Uniunii Europene. Toți cei 14 au fost acuzați de infracțiunea de falsificare a documentelor. Potrivit diariodemallorca.es, citat de stiridiaspora.ro, unul dintre ei, om de afaceri în construcții, a fost de asemenea arestat pentru favorizarea imigrației.

Ancheta a început pe 15 octombrie după ce ofițerii Poliției Naționale au depistat patru cetățeni din Republica Moldova care au prezentat acte de identitate false emise de autoritățile statului român. Scopul a fost obținerea NIE (Número de Identidad de Extranjero) care să le permită să lucreze și să locuiască liber în Spania.

Experții spanioli au detectat “indicații clare de falsificare” în cele patru cărți de identitate. După ce au fost interogați, cei patru au recunoscut imediat că erau originari din Republica Moldova. Pentru a obține actele false, ei au plătit între 200 și 1.000 de euro.

Cei patru erau înregistrați la Serviciul Securitatea Socială ca lucrători la o companie de construcții. În această companie, oamenii legii au descoperit alte zece persoane fix în aceeași situație.

Anchetatorii au descoperit în total 13 moldoveni cu acte de identitate false românești, toți fiind arestați pentru falsificarea documentelor și încălcarea Legii. Totodata, omul de afaceri a fost reținut pentru favorizarea imigrației.

Sursa: Realitatea din Moldova